cincaEl ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha informat sobre el resultat de la subhasta d’emissió de deute públic a llarg termini del Principat d’Andorra en la modalitat de bons del 3 de desembre del 2014 que el Govern ha aprovat en la sessió del dia d’avui.

Aquesta operació, que contemplava dos trams, un primer tram institucional obert de manera limitada i exclusiva a les entitats de dret públic, i un segon tram obert a tots els restants inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, suposa l’emissió de 100.000 bons a un any i mig que han estat subscrits i desemborsats per un import efectiu de 98.888.000 euros.

Aquesta quantitat permet el refinançament de 100 milions d’euros, d’acord amb l’objectiu de captar nous fonts que permetin el refinançament de l’endeutament i seguir la línia iniciada fa un temps amb la finalitat de diversificar les fonts de finançament de l’Estat i de gestionar el deute públic.

El volum total de peticions de subscripcions ha estat de 105.340.000 euros, es a dir que ha superat lleugerament l’import màxim nominal de l’emissió.

Quant al primer tram de l’emissió, l’adjudicació a cadascuna de les entitats intermediàries de les peticions de subscripció -obert a les entitats de dret públic-s’ha efectuat a prorrata de les seves peticions, atès que el volum de peticions d’aquest tram ha sigut superior -60.026.000 euros-  a l’import màxim nominal d’aquest tram -50 milions d’euros-.

Pel que fa al segon tram de l’emissió, atès que el volum de peticions ha estat de 45.314.000 euros, i per tant no ha cobert l’import nominal d’aquest tram, el romanent no subscrit –de 4.686.000 euros- s’ha adjudicat entre les entitats asseguradores de l’emissió que són les mateixes entitats intermediàries.

Els bons tenien un interès del 0,75% i la data de liquidació serà el 3 de juny del 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada