El consell de ministres ha donat llum verd a la represa del Programa per fomentar el treball temporal en benefici de la col·lectivitat per a comuns, parapúbliques i societats públiques. Aquest programa complementa el que es va aprovar el passat 20 de març destinat a les administracions general i de justícia.

Els dos programes, que ja van funcionar amb molt d’èxit l’any passat i que compten amb una dotació pressupostària d’un milió d’euros, permetran la contractació d’un total de 150 treballadors. La subvenció consisteix en el pagament, mentre duri el contracte de 6 mesos de l’import de 1.101€ equivalent a l’import del salari mínim vigent (962,00€) més la part empresarial (14,5%) de cotització a la CASS.

L’entitat beneficiària de la subvenció haurà de declarar a la CASS la contractació, retribuir-li el salari mínim net (909 euros) i pagar el 20% de la cotització del salari.

Els requisits que han de reunir els treballadors desocupats inscrits al servei d’Ocupació per poder ser destinataris del Programa, son:

– Nacionalitat andorrana o resident.

– Constar inscrit al Servei d’Ocupació en situació de recerca durant 45 dies – consecutius o no- en el període dels 12 mesos anteriors a la intermediació amb l’oferta presentada pel Programa.

– No haver rebutjat cap oferta de treball adequada proposada pel Servei d’Ocupació en els darrers 3 mesos.

L’objectiu d’aquests programes és reforçar les mesures de polítiques actives d’ocupació per al sector privat. La contractació temporal de treballadors desocupats pretén la inserció sociolaboral dels treballadors dotant-los dels recursos econòmics necessaris per mantenir la cobertura sanitària i atendre les seves necessitats bàsiques a canvi d’un treball que ha de contribuir a donar un servei a la col·lectivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada