El Govern rep una donació de 220 mascaretes transparents per a persones amb discapacitat auditiva

Reunió telemàtica entre Agustina Grandvallet, presidenta d'Amida, i el ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, per agrair la donació de mascaretes transparents
Reunió telemàtica entre Agustina Grandvallet, presidenta d’Amida, i el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, per agrair la donació de mascaretes transparents. Foto: SFG

El Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha rebut una donació de 220 mascaretes casolanes per a persones amb discapacitat auditiva per part de l’Associació de persones amb diversitat funcional d’Andorra (AMIDA), així com per part del Centre Andorrà de Decoració (CAD2). Per tal de garantir la plena inclusió d’aquest col·lectiu, les mascaretes tenen la particularitat d’estar elaborades amb un material transparent que permet la lectura dels llavis, tot i tenir aquesta peça posada.

Les persones interessades a obtenir una d’aquestes mascaretes especials s’han d’adreçar al Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut o directament a la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), que també en tindrà a disposició.

En una reunió telemàtica amb la presidenta d’AMIDA, Agustina Grandvallet, el titular de la cartera, Víctor Filloy, ha agraït el donatiu de l’associació i la seva implicació amb la inclusió de les persones amb discapacitat. Així mateix, l’agraïment es fa extensiu al Centre Andorrà de Decoració que s’ha implicat en la fabricació de mascaretes per al col·lectiu de persones amb discapacitat en benefici de la seva inclusió.

En aquest sentit, el ministre ha recordat el compromís d’Andorra amb la ratificació del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat el 2014, que considera de gran importància que les societats avancin cap a una millora de la comunicació i igualtat d’oportunitats.

 

Filloy reprèn les visites als Centres d’Atenció Primària del país
D’altra banda, el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; juntament amb la cap de l’Àrea d’Atenció Primària, Laura Mas; ha reprès aquest divendres al Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Encamp la ronda de visites als CAP del país, que es van iniciar al febrer d’enguany a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L’objectiu és conèixer de primera mà el dia a dia dels tècnics d’atenció que treballen en aquestes instal·lacions i, ara, especialment la seva tasca en el marc de l’emergència sanitària a causa del coronavirus SARS-CoV-2.

De fet, avui mateix a Encamp, el ministre s’ha pogut trobar amb els professionals de la vila d’Encamp, Canillo i el Pas de la Casa. Una reunió que ha servit per copsar les seves propostes i refermar el diàleg entre el Ministeri i els tècnics, per determinar conjuntament les actuacions tenint en compte la situació actual.

Cal recordar que l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies (AAPF) té les funcions principals, entre d’altres, d’informar i orientar a les persones, famílies i grups sobre els recursos dels serveis socials i sociosanitaris.

Una altra de les competències de l’AAPF és detectar situacions de risc i la posterior gestió i coordinació de les prestacions, així com col·laborar en processos de reinserció i inclusió de les persones i famílies ateses. De fet, els professionals de l’Àrea intervenen prop de joves, infants, gent gran, famílies, persones amb diversitat funcional, població migrant o persones amb drogodependències.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.