govern2El Govern ha rebut la primera petició de nacionalitat per raó de matrimoni entre persones del mateix sexe. Es tracta d’una dona casada el 2006 a Espanya amb una altra que fa pocs mesos va obtenir el passaport andorrà després de 20 anys de residència. La petició per a la naturalització s’ha presentat a una setmana del debat al Consell General sobre la proposta del PS per regularitzar els matrimonis homosexuals.

La petició s’ha presentat intencionadament a pocs dies que el Consell General debati la proposta del Partit Socialdemòcrata per regularitzar els matrimonis homosexuals. L’advocada de la parella, Maite Bourgeaud, ha explicat que la intenció és mostrar que hi ha una realitat social que demana una resposta als legisladors.

Bourgeaud ha recordat, a més, que hi ha una realitat jurídica que ja ha donat una resposta favorable al reconeixement dels drets de les parelles homosexuals. Va ser en una sentència per un cas de viuditat en què el Tribunal Superior va resoldre que el matrimoni entre persones del mateix sexe no és contrari a l’ordre públic. L’advocada ha explicat que aquest, l’ordre públic, és un dels supòsits previstos al codi de la nacionalitat pel qual es pot denegar el passaport en una demanda per matrimoni.

Assegura que es tracta d’un supòsit no aplicable en aquest cas. La lletrada espera que la petició es resolgui de forma favorable en el termini previst. Si no es així, afirma que no tindrà por a acudir de nou a la Justícia. Bourgeaud defensa que es tracta d’un tema de drets a la igualtat, uns drets que afecten tota la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada