El Govern rep el primer trimestre de l’any 206 sol·licituds d’inversió estrangera

El primer trimestre del 2018 s’ha tancat amb un total de 206 sol·licituds d’inversió estrangera, per un valor de 65,5 milions d’euros.

Fins a 166 han estat favorables, sis han estat denegades, dotze han caducat i 22 estan en curs. I pel que fa als imports acordats 62,4 han estat favorables, 900.000 corresponen a projectes denegats, 1,2 milions han caducat i un altre milió resta pendent.

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha destacat que entre aquestes operacions n’hi ha d’importants corresponents a operacions immobiliàries.

Així ho ha manifestat en resposta a les preguntes formulades pel conseller liberal Ferran Costa, que ha lamentat que no es tinguin xifres “reals” sobre l’impacte d’aquesta inversió. Saboya li ha respost que es treballa en la digitalització del dipòsit de comptes i que aquest any es tindran xifres del 2014 i el 2015.

D’altra banda, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat que aquest any espera que el 100% dels dipòsits d’hidrocarburs compleixin les normes.