El Govern renova la contribució voluntària de 35.000 euros a favor de Santé Sud Mali

El Govern renova la contribució voluntària de 35.000 euros a favor de Santé Sud Mali
Infants de Mali (Unicef)

El Govern ha aprovat renovar la contribució voluntària de 35.000 euros a favor del projecte “Décentralisation de la prise en charge de la Drépanocytose en zones rurales au Mali” (2020-2022), en el marc de l’acord de col·laboració entre Andorra, Mònaco, Mali i Santé Sud Mali.

L’acció principal per a arribar a aquest objectiu és descentralitzar l’oferta sanitària que actualment s’ofereix principalment a la capital de Mali, Bamako. La drepanocitosi és la malaltia genètica més freqüent a nivell mundial, una afectació molt dolorosa que també pot provocar la mort. A Mali el 12% de la població presenta el gen.

El projecte se centra en la creació d’una xarxa de 17 centres comunitaris de salut que ofereixin cures, cribratge, instruments d’educació i sensibilització i prevenció. Es calcula que podria beneficiar de manera directa a més de 7.000 malalts i 300.000 persones que indirectament tindran accés a la sensibilització, el cribratge i la prevenció.

Precisament la setmana passada la ministra, Maria Ubach, va reunir-se amb la seva homòloga de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï, amb qui van analitzar l’acord – que arribava a la seva fi– i van emplaçar-se a renovar-lo.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES