El Govern remodela l’organigrama per aprofundir en les reformes

El cap de Govern, Antoni Martí, ha comparegut aquest dimecres en l’habitual roda de premsa posterior al Consell de ministre per informar d’una ambiciosa reforma, que afecta diversos ministeris i departaments, orientada a donar “un nou impuls a les polítiques en aquesta segona etapa de la legislatura que tot just comença”.

Martí ha detallat els canvis començant per la creació de la Secretaria d’Estat per a la Diversificació Econòmica, que assumirà el fins ara cap de projectes estratègics, Josep Maria Missé. La Secretaria d’Estat, depenent orgànicament del cap de Govern, té per objectiu implementar l’obertura econòmica, la potenciació de noves activitats i l’atracció d’inversió estrangera productiva i d’alt valor afegit. Missé liderarà un equip humà al voltant de l’ADI i treballarà en estreta col·laboració amb Andorra Telecom, el SAAS i FEDA amb l’objectiu de potenciar el dos fronts de diversificació clarament identificats: les tecnologies de la informació i la comunicació i el turisme de salut.

La implementació del projecte de l’smart country i del laboratori tecnològic ha portat també a una reflexió sobre Andorra Telecom. El cap de Govern ha anunciat que Jordi Nadal assumirà la direcció de la parapública en substitució de Jaume Salvat. Martí ha lloat els anys de servei i la visió estratègica de Salvat al capdavant de la parapública amb un desplegament tecnològic que ha de permetre, ara amb el lideratge d’un dels membres del seu equip, un nou impuls als projectes estratègics.

També en la línia d’intensificar les reformes s’ha procedit a un relleu al capdavant de la direcció del SAAS. Lluís Burgués, fins ara president del Consell Assessor de Salut i Benestar, es farà càrrec de la direcció assumint les funcions fins ara desenvolupades pel director general Josep Maria Pla, el director assistencial, Vicenç Martínez Vecina i el director mèdic, Antoni Pérez.

El cap de Govern ha admès el deteriorament de les relacions entre el ministeri de Salut i la direcció del SAAS i ha agraït la feina realitzada al capdavant de la parapública per Pla i el seu equip, així com “el rigor en la gestió i la valentia en la presa de decisions”.

L’altre gran canvi anunciat fa referència a la secretaria d’estat de Funció Pública. El Govern ha confiat en Joan Blasi, interventor del ministeri de Finances, perquè assumeixi aquesta plaça vacant amb l’objectiu de treballar en la implementació de millores en la gestió de l’administració per tal de “fer-la més eficient, més àgil i propera al ciutadà, una tasca que haurà de desenvolupar des del ministeri de Finances en coordinació amb el ministeri de Presidència.

També al ministeri de Finances s’ha reforçat l’estructura amb la designació ja avançada d’Albert Hinojosa com a director de l’Agència Fiscal i de Fronteres i de Salustià Chato com a director del departament de Pressupost i Patrimoni.

“Tots aquests canvis tenen un objectiu: centrar els esforços del Govern en els eixos polítics principals i col·locar les millors persones de que disposem al capdavant de les responsabilitats que són claus per implementar les reformes imprescindibles per al futur d’Andorra”, ha destacat el cap de Govern que ha subratllat també que els canvis no suposaran un augment de la despesa de personal del Govern sinó una reducció. “En tots els casos, les persones nomenades tindran una retribució significativament inferior a la que rebien les persones substituïdes”.

Martí també ha fet incidència en el compromís que, abans del debat d’orientació Política, el Govern haurà entrat a tràmit de manera esglaonada els projectes de llei de reforma del complement de jubilació dels funcionaris, de reforma de la branca general i de pensions de la Seguretat Social i del nou impost sobre la renda de les persones físiques.

També ha aprofitat per mostrar el seu convenciment que les reformes engegades proporcionaran els seus fruits. En aquest sentit ha recordat la propera signatura del Conveni per evitar la doble imposició amb França el proper 2 d’abril i la propera reunió, dimarts vinent, entre el ministre de Finances, Jordi Cinca, i el seu homòleg espanyol, Cristóbal Montoro. La trobada té com a objectiu donar llum verd a l’inici formal de les negociacions del CDI amb Espanya.

1 comentari

  1. Doncs la reunió Cinca Montoro es pot nomenar una reunió d’alçada, no?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES