El Govern, en reunió extraordinària celebrada aquest dilluns, ha acordat a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, rellevar de les seves funcions el director i el director adjunt del Cos de Policia, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, respectivament.

La decisió s’ha adoptat després que el fiscal general hagi enviat una comunicació escrita aquest mateix dilluns al ministre Espot informant-lo sobre la demanda de citació de Peralba i Gispert en qualitat d’inculpats o encausats en el cas de les presumptes escoltes il·legals al servei de Policia denunciades per la direcció el 2010.

Antoni Martí i Xavier Espot han comunicat personalment els dos alts càrrecs policíacs de la decisió de cessar-los en les seves funcions, una decisió de la qual el cap de Govern també ha informat personalment als Serveis dels Coprínceps, a la Sindicatura i als presidents de Grups Parlamentaris.

El cap de Govern ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat del ministre de Justícia i Interior i ha volgut deixar clar que “malgrat la rapidesa i la determinació” de la nostra decisió “en cap cas aquesta citació implica que se’ls imputi la comissió d’un delicte” i que, per tant, “no implica que els senyors Peralba i Gispert acabin sent jutjats, ni tan sols processats”.

Martí ha expressat el seu desig que la declaració judicial permeti “esclarir els dubtes que hagin pogut sorgir” i que “la seva honorabilitat quedi plenament restablerta”. La decisió de procedir al cessament s’ha adoptat des de “la prudència, no per la desconfiança”, ha subratllat el cap de l’executiu.

“El Govern és de l’opinió que no es pot permetre que la més mínima ombra de sospita recaigui sobre càrrecs tan sensibles com la direcció de Policia. Tot i confiar en l’honorabilitat dels senyors Peralba i Gispert no podíem fer altra cosa que rellevar-los de les seves funcions”, ha manifestat Antoni Martí. El cap de Govern s’ha referit a que la seva tasca al capdavant del Cos de Policia ha estat “presidida per la responsabilitat, la transparència i la lleialtat”.

La prioritat del Govern se centra ara en cobrir amb la màxima celeritat les vacants. Martí s’ha mostrat convençut que , en aquests moments de transició, “tots els comandaments i agents del Cos sabran estar a l’alçada de les circumstàncies i exerciran les seves tasques de manera ordenada i discreta, com sempre han fet i com és la seva obligació”.

El cap de Govern i el ministre Espot tenen previst reunir-se aquest mateix dilluns amb tots els comandaments per informar-los de la situació i per encarar amb les màximes garanties aquesta fase transitòria. “Tenim un bon Cos de Policia, format per professionals íntegres i responsables, que seguiran vetllant per mantenir els alts nivells de seguretat ciutadania i tranquil·litat que sempre han caracteritzat el nostre país”, ha subratllat Martí, que ha conclòs la seva intervenció destacant que el relleu de la cúpula policíaca “és una de les decisions més difícils que ha agafat com a cap de Govern”.

4 comentaris

  1. Sembla que el Govern es mou només a cop d’escàndol: destitució de la cúpula policial, destitució suposada del director de la ràdio i televisio públiguqes, etc, etc. Però no fa gaire en positiu, sinó que es deixa emportar per les circumstàncies. Més d’un del propi gabinet ministerial deu estar pensant en què quant abans acabi la legislatura, millor.

  2. Els incompetents ho inclús a l’hora d’elegir les seves cúpules directives. I aquest govern incapaç ho demostra dia a dia amb els seus nomenaments fora de lloc. Ja ho diu la saviesa popular: fica una poma podrida dins del cistell i el podràs llençar tot. Ficar al Vila i al “nen aquest” en un ministeri així és carregar-se la feina feta fins ara, i més ficant a aquests personatges a davant d’un cos delicat com és la policia.

  3. Una bona pasterada “Made in Marti/Cinca” que es podia haver evitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada