El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a la demanda de Liberals d’Andorra de disposar d’una partida per finançar el funcionament del partit cada any. Cinca ha dit que la Llei del 2014 “és clara” ja que el que es va fer és dividir la dotació que hi havia fins llavors destinada a finançar les campanyes electorals perquè una part es pogués destinar a les despeses de funcionament dels partits, però que en cap cas es va acordar augmentar la partida perquè es pogués atorgar anualment. Cinca ha afegit que amb aquestes explicacions el Govern no està valorant si la dotació és suficient o no, sinó que simplement el que fa el Govern és executar el que diu la Llei. 

Jordi Cinca ha recordat que abans del 2014, hi havia una única dotació pública als partits destinada al finançament de les campanyes electorals, que en el cas de les eleccions generals era de 300 euros per escó i 10 euros per vot, i per a les comunals 60 euros per conseller i 10 euros per vot. Amb la modificació de la Llei del 2014, el que es va fer va ser partir aquesta dotació, per destinar la meitat a les despeses electorals i l’altra meitat a les despeses de representació derivades del funcionament dels partits. El ministre ha afegit que en l’article que correspon a aquesta segona dotació no diu en cap moment que aquesta es dotarà cada any, ja que la partida està lligada als resultats de les eleccions, i ha insistit que “és una xifra global que s’ha d’interpretar globalment”.

Cinca també ha volgut recordar el debat al Consell General amb el qual es va aprovar la Llei, i ha assegurat que 2 dels 3 consellers que hi van intervenir van dir explícitament que es mantenia la mateixa dotació que en l’anterior llei. El ministre també ha remarcat que, a banda de la subvenció pública establerta per als partits, els grups parlamentaris també reben una dotació pressupostària.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Manuel ha comentat a FÒRUM.ad:

    Usted y su jefe Marti son unos mentirosos y ladrones. ¿Cuando piensan devolverle el dinero a los clientes de BPA o VALL BANC o como lo quieran llamar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada