El Govern reitera el “compromís” d’escoltar els agents socials en les negociacions amb la UE

El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha reiterat el “compromís de comptar i treballar” amb els agents socials per poder rebre els seus suggeriments i, en la mesura del possible, poder-los incorporar en les propostes per a la negociació de l’acord d’associació amb la UE. Cinca responia així a les preguntes relatives al compromís que sembla que ha adquirit l’executiu amb els empresaris arran d’una carta en què, tal com ha informat Andorra Televisió, es mostraven crítics sobre com s’està desenvolupant el pacte d’estat per a l’acord d’associació. També ha manifestat que entén que reivindiquin la seva participació per la importància de la negociació.

El Govern reitera el seu “compromís de comptar i treballar” amb els agents socials i rebre i incorporar, en la mesura que sigui possible, els seus suggeriment en les negociacions que s’estan duent a terme amb la Unió Europea. D’aquesta manera, responia el ministre portaveu, Jordi Cinca, les preguntes relatives al compromís que sembla que ha adquirit l’executiu amb els empresaris arran d’una carta en què, tal com ha informat Andorra Televisió, es mostraven crítics sobre com s’està desenvolupant el pacte d’estat per a l’acord d’associació.

Cinca ha manifestat que és “important que reiterin la seva voluntat de participar” i la seva inquietud per estar informats en un procés de negociació “cabdal” per al futur del país. “El més raonable és el que estan fent i cal agrair-ho”, ha destacat. Pel que fa als canvis en el pacte d’estat, ha destacat que “l’essència no varia substancialment”, tot i que cada ministre té el seu propi tarannà, i ha insistit que tant l’anterior titular de la cartera d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, com l’actual, Maria Ubach, sempre han comptat amb els interlocutors socials per tenir una “visió més àmplia” i poder presentar a la UE la proposta “més consensuada possible”.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES