rebaixesEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el decret pel qual es regula l’establiment del calendari de venda en rebaixes. Aquesta era una facultat atorgada al Govern amb la Llei 12/2013 de comerç i que preveia que, després de consultar el sector, s’establís un calendari durant el qual els comerços poguessin dur a terme la venda en rebaixes.

La venda en rebaixes d’estiu i d’hivern s’iniciarà, segons el decret, durant els mesos de juny i desembre, respectivament, mentre que cadascun d’aquests dos períodes de rebaixes podrà tenir una durada màxima de tres mesos. El Govern serà qui, anualment, decretarà igualment prèvia consulta amb els sectors implicats les dates d’inici i final de cadascun dels períodes de rebaixes, que s’inicien en l’any en curs.

Els períodes durant els quals pot tenir lloc la venda en rebaixes d’estiu i d’hivern pels períodes iniciats l’any 2014 són: del 14 de juny del 2014 al 14 de setembre del 2014, ambdós dies inclosos; i del 20 de desembre del 2014 al 20 de març del 2015, igualment ambdós dies inclosos.

Cal recordar que cada comerciant és lliure d’efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que si decideix dur-la a terme ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis que estableix el calendari que aprova tant el decret aprovat avui com els que successivament s’estableixin, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.

El Govern considerava molt convenient aquesta regulació per dotar al sector del comerç d’una millor imatge, de transparència i de qualitat. Alhora, es vol reforçar el dret a la informació dels consumidors, permetre la llibertat de decisió del comerciant i salvaguardar l’equilibri normal en les prestacions contractuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada