El Govern ha aprovat el decret regulador de la Comissió de Mesures Específiques per a les Proves Oficials del Ministeri d’Educació. L’objectiu d’aquesta comissió és garantir les adaptacions necessàries als candidats amb necessitats específiques a l’hora de fer els exàmens oficials ‘en condicions d’igualtat en relació amb els altres candidats’. El decret regula les mesures d’adaptació que s’han d’aplicar en cas de trastorns de llenguatge, disfuncions visuals, auditives, físiques, o en cas de TDAH.

El decret estableix els procediments per sol·licitar les mesures d’adaptació i determina les disposicions que cal seguir en el desenvolupament de les proves oficials organitzades pel ministeri encarregat de l’educació. Les mesures afecten totes les proves i exàmens oficials, independentment de la via d’obtenció del diploma i de la tipologia d’avaluació.

La Comissió de Mesures Específiques per a les Proves Oficials (Comepo) ha d’estar presidida pel director del departament encarregat dels exàmens oficials, el cap de l’àrea n’ha de ser el vicepresident, i també ha de tenir representació de l’àrea de la inspecció educativa, l’àrea de psicopedagogia, un tècnic de l’àrea d’examens oficials, i altres professionals especialitzats si escau. La Comepo ha de valorar les demandes, atorgar les mesures d’adaptació, garantir que es compleixin i revisar periòdicament les necessitats dels candidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada