El Consell de ministres ha aprovat el Reglament sancionador del règim disciplinari de les professions titulades, una normativa que desenvolupa la Llei d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals del 2008 i que va destinada a la lluita contra l’intrusisme.

Aquell text ja definia els conceptes d’intrusisme, d’actuació professional irregular i de competència deslleial i establia que els actes d’aquesta naturalesa havien de ser comunicats al Govern i al col·legi o associació professional corresponent. Posteriorment la modificació de la llei efectuada a finals del 2013 definia millor la competència de l’Administració per actuar en relació a aquests casos.

En paral·lel, l’aprovació de la Llei d’inversió estrangera ha incrementat el nombre de professionals que exerceixen a Andorra i fa més necessari encara reforçar que l’exercici de tota professió titulada es dugui a terme de conformitat amb la llei i amb rigor i professionalitat.

El desenvolupament reglamentari aprovat aquest dimecres atorga al Ministeri de Justícia i Interior la potestat sancionadora, d’acord amb el règim sancionador previst a la Llei del 2008. Es tracta d’una norma que preveu un procediment àgil i amb totes les garanties per als professionals concernits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada