El Consell de Ministres ha aprovat a proposta del ministeri de Finances i Funció Pública el projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme. La modificació té com a objectiu reforçar l’autonomia de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF), que passa de denominar-se UIFAND.

El projecte de llei regula, principalment, les competències i funcions de la UIFAND, la seva composició i estableix normes específiques i particulars de nomenament i destitució del cap de la UIFAND, regulant-se igualment el règim d’incompatibilitats.

El Moneyval, en les seves avaluacions, ja havia manifestat la necessitat de  reforçar l’autonomia funcional i independència de la UIFAND i, en particular, del marc normatiu regulador del nomenament i de la destitució del personal.

El projecte de Llei modifica també l’article 47 de la Llei segons el qual els expedients tramitats per la UIF s’envien a Justícia a través de la Batllia i introdueix diverses millores tècniques.

El ministre de Finances i Funció Pública ha subratllat que amb aquesta reforma legislativa Andorra reforça el seu compromís en el compliment dels estàndards internacionals mitjançant un procés d’adaptació constant de l’ordenament jurídic andorrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada