El Govern recomana que a les reunions familiars hi hagi un màxim de tres bombolles convivents

Una taula parada per Nadal
Una taula parada per Nadal Foto de Deleece Cook a Unsplash

El Govern ha presentat aquest divendres a la tarda el paquet de mesures per reduir el risc de contagis de Covid-19 durant aquestes festes de Nadal. Una d’elles és la recomanació de no ajuntar més de tres bombolles convivents.

D’altra banda, cal que a les reunions no hi hagi més de 10 persones, incloent els menors d’edat, i es demana de concentrar totes les celebracions en un màxim de dos dies, ja sigui als domicilis privats o als restaurants.

Excepcionalment, els restaurants podran fer serveis a taula d’un màxim de 10 persones, seguint els protocols vigents, els dies 24 de desembre, a la nit fins a la 1 de la matinada, els 25 i 26 de desembre al migdia, el 31 de desembre a la nit fins a la 1h de la matinada i l’1 i el 6 de gener al migdia.

El Govern reitera extremar les mesures de prevenció, especialment en els espais tancats. Així, demana de dur la mascareta mentre no s’estigui menjant o bevent, que es mantingui la distància, es tingui cura de la higiene de mans i de la neteja i desinfecció dels espais. En aquest sentit, es demana de ventilar freqüentment. Igualment, es demana evitar els tons de veu alts i cantar, així com compartir plats, gots, coberts o altres estris.

TOTES LES NOTÍCIES