El Govern reafirma la confiança en Jordi Cinca després de l’admissió a tràmit d’una querella contra ell

El  Govern ha conegut avui l’admissió a tràmit per part del Tribunal de Corts d’una querella, interposada contra el ministre Jordi Cinca, tot i que fins a aquest moment no se li ha donat trasllat ni dels fets objecte de la querella ni de l’aute que l’admet a tràmit.

L’admissió a tràmit d’una querella constitueix un tràmit preliminar que té lloc en gairebé la totalitat dels casos i, d’acord amb el Codi de procediment penal, succeeix quan la querella exposa la comissió de possibles delictes i, al mateix temps, es compleixen els requisits formals que estableix l’article 39 de la norma esmentada.

El fet que la querella s’admeti a tràmit no significa en cap cas que hi hagi indicis de delicte, i encara menys que el ministre serà jutjat pel fets objecte de la querella. Això només s’esdevindria si es dictés un aute de processament, un cop s’haguessin intruït les diligències prèvies escaients i després d’haver pres declaració al ministre, la qual cosa ni tan sols ha tingut lloc encara.

Per tot plegat, el Govern lamenta la interpretació errònia i esbiaixada que determinats mitjans fan de la qüestió i reafirma la seva confiança en què les acusacions contingudes en la querella estan absolutament mancades de fonament, tal i com –a parer de l’Executiu- es demostrarà al llarg de les properes setmanes.

Text: Govern d’Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.