El Govern quantifica en 283.685 euros el sobrecost a les obres de Valira Nova

El Govern ha xifrat en 283.685 euros el sobrecost a les obres realitzades a la CG2 al seu pas per la urbanització de Valira Nova. Aquesta xifra suposa un increment del 3,74% respecte a l’import d’obra adjudicat inicialment. Així es posa de relleu en la resposta de l’Executiu a la pregunta formulada pel grup parlamentari socialdemòcrata i que ha estat publicada aquest dijous al Butlletí del Consell General.

El Govern assenyala en la seva resposta que aquesta quantitat engloba els increments de costos inherents a l’execució d’una obra d’especial incertesa geotècnica, les millores aportades durant la fase d’execució principalment pel que fa als acabats i els treballs addicionals relatius a la seguretat viària que van ser acordats entre el conjunt de les parts afectades.

Els socialdemòcrates també volien saber en la seva pregunta quina part del sobrecost corresponia als compromisos adquirits amb els veïns de la urbanització. En aquest sentit, el Govern ha indicat que la quantitat atribuïble a aquests compromisos és de 39.169 euros, als que se’ls ha de sumar 31.975 euros corresponents a la instal·lació del radar, el que fa una quantitat total de 71.145 euros.

D’altra banda, el Butlletí del Consell General també publica aquest dijous la resposta del Govern a la pregunta socialdemòcrata relativa a la finalització del contracte amb les empreses de transport sanitari extern programat i no programat i de l’intern no programat. En aquest sentit, des de l’Executiu s’assenyala que la darrera pròrroga possible finalitza el 30 de novembre del 2013, i, per tant, mantenint el model actual, i si cap de les parts denuncia el contracte, el concurs s’ha de publicar entre els mesos de juny i juliol del 2013.

La resposta del Govern també posa de relleu que, pel que fa en l’àmbit del transport sanitari, els Bombers tenen la missió de garantir la seguretat de les persones i coordinar els equips d’intervenció, unes tasques que no exclouen l’auxili a les víctimes en les situacions en les que sigui necessari.

Finalment, respecte al cost que suposa per al SAAS la regulació mèdica, el Govern ha respost que és de 47.301 euros a l’any a repartir entre tots els agents implicats.

TOTES LES NOTÍCIES