hinojosaEl Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministeri de Finances i Funció Pública, el projecte de llei de modificació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), una modificació destinada a introduir correccions i aclarir aspectes tècnics, a atorgar a certes situacions un tractament més just i a reforçar la cobertura legal de la col·laboració entre la CASS i el Departament de Tributs i Fronteres.

Pel que fa al tractament fiscal més coherent, el projecte de llei especifica que les aportacions o contribucions a plans de pensions no tornin a tributar en el moment de cobrar la pensió si ja han tributat en el moment de fer l’aportació.

Igualment preveu  donar un tracte fiscal més favorable a les situacions d’incapacitat. Així s’incrementa el mínim exempt de 24.000 a 30.000 euros i s’elimina el requisit d’edat per a l’aplicació de la reducció per càrregues familiars.

Un altre dels aspectes en què s’insisteix és en evitar que les rendes obtingudes abans de l’entrada en vigor de la Llei estiguin gravades per l’IRPF.

La col·laboració amb la CASS es reforça habilitant la possibilitat d’usar qüestionaris conjunts amb el Departament de Tributs i Fronteres i permet la parapública participar en el procés de determinació dels percentatges de retenció i ingrés.

Els aclariments se centren en precisar que les contribucions o aportacions a plans de pensions fetes per l’empresari en benefici del treballador reben la consideració de rendes del treball o en corregir que la reducció per aportacions a plans de pensions s’apliquin sobre la base i no sobre la quota de l’impost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada