El Cap de Govern, Antoni Martí, ha explicat avui a la resta de membres del gabinet el desenvolupament de la reunió celebrada aquest dimarts amb els cònsols per presentar-los la proposta de congelació de les transferències als comuns per a l’exercici 2014.

El Ministre Portaveu, Jordi Cinca, s’ha mostrat “moderadament” satisfet de l’acollida de la proposta, que rebrà resposta el proper dilluns en una reunió convocada pel mateix cap de Govern amb els cònsols.

Cinca ha explicat que la demanda obeeix a les necessitats financeres de l’Estat i que es produeix després de constatar que els comuns han pogut tancar les successives liquidacions trimestrals d’aquest exercici amb superàvits, fruit per una banda, dels esforços de gestió, i, de l’altra, del mateix increment de les transferències, que el 2013 han suposat 52 milions respecte els 44 del 2012,

Pel que fa a la destinació dels set milions de disminució de les transferències proposat pel Govern, el Ministre Portaveu ha assenyalat que es destinarien a moderar el dèficit sense haver de renunciar a l’objectiu d’incrementar progressivament les partides d’inversió i polítiques socials. Ha volgut subratllar igualment que es tracta d’una mesura “puntual” aplicable només a l’exercici 2014.

El Ministre Portaveu ha informat també que el cap de Govern i els cònsols van acordar celebrar el pròxim 19 de novembre la primera reunió de negociaciío de les competències, una trobada on l’executiu ja acudirà amb una proposta de reforma.

Foto:ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada