roc-massana
Els diferents serveis i departaments que treballen en la consolidació de la zona de l’esllavissada al Lloser d’Ordino han acordat en la reunió de seguiment celebrada aquest dissabte a la tarda iniciar els treballs de preparació que permetin la reobertura parcial de la general 3 durant la jornada de diumenge. Inicialment es reobrirà al trànsit un dels tres carrils que té la via, que es destinarà al pas dels vehicles que circulin entre Ordino i la Massana. El trànsit en direcció a Ordino es desviarà a través d’un pas alternatiu per vehicles i autobusos habilitat a través de l’antic càmping de Santa Caterina.

Seran els efectius del Servei de Conservació i Explotació de carreteres els que treballaran en arranjar aquest pas, mentre que els equips comunals n’assumiran la senyalització. També s’ha previst la col·locació de tanques per protegir el carril reobert al trànsit.

Aquest dispositiu provisional estarà en funcionament fins a mitja setmana vinent. Els tècnics confien que la zona de l’esllavissada ja estarà del tot seguritzada dijous, data en la qual també es permetria el retorn als seus habitatges dels veïns desallotjats dijous.

Durant aquest dissabte han continuat els treballs de fixació dels blocs més grans de la part superior del Lloser (Fase 2) i de retirada de pedres (Fase 3). La tasca es va veure complicada divendres a la tarda per l’aparició de fissures que van obligar a aturar els treballs i evacuar els treballadors. La intervenció dels especialistes va aconseguir fer cedir els blocs rocosos que, en caure, van malmetre part del material i de les proteccions

La inestabilitat del terreny ha convençut els responsables de Protecció Civil i d’Ordenament del Territori de la necessitat de reforçar al màxim els anclatges de la part superior. Així s’ha acordat que tinguin fins a quatre metres de profunditat i que es facin amb formigó en lloc de resina. El procés de consolidació del formigó s’allargarà fins al dijous, fet que ha retardat l’obertura definitiva de la carretera.

El director d’Ordenament del Territori, Manel Riera, ha indicat que després d’aquesta actuació d’emergència, els equips del ministeri iniciaran l’estudi aprofundit de la zona i avaluaran la possibilitat de dur a terme una obra general d’estabilització.

  (Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada