El  Govern preveu rebre 13.700 declaracions de l’IRPF durant la campanya del 2016 que s’ha iniciat aquest abril i s’allargarà fins l’1 d’octubre. La xifra supera en 300 la de l’any passat, i el ministre de Finances, Jordi Cinca, ho ha atribuït a la dinàmica d’obertura de nous negocis i a l’increment de l’activitat econòmica que ja es va començar a notar l’any passat. Cinca, acompanyat del cap d’àrea de Planificació i Estratègia del departament de Tributs i Fronteres, Miquel Llongueras, ha anunciat que aquesta setmana ja s’han posat en marxa les millores per fer les declaracions de l’IRPF en línia des de tots els sistemes operatius, i ha fet una crida a no deixar per a últim moment aquest tràmit, per evitar que es tornin a produir les cues del setembre passat, quan finalitzava el termini de la primera campanya de l’IRPF. De fet, els obligats tributaris ja s’han començat a anticipar i fins al 24 d’abril ja s’han efectuat 636 declaracions -un 32% per Internet-, per sobre de les 530 que hi va haver durant tot el mes d’abril de l’any passat.

Tenint en compte que en la campanya de l’any passat de l’IRPF el 75% de les declaracions es van efectuar durant el mes de setembre, el Govern ha demanat aquest dimarts en roda de premsa que els obligats tributaris no deixin aquest tràmit per a l’últim moment, per evitar cues i, si és el cas, poder rebre abans els diners del retorn.

Per facilitar les declaracions, el cap d’àrea de Planificació i Estratègia del departament de Tributs i Fronteres, Miquel Llongueras, ha anunciat que aquesta setmana ja s’ha posat en marxa –tot i que en període de prova– la nova plataforma que permet fer la declaració en línia des de qualsevol sistema operatiu, amb l’objectiu d’incrementar aquesta via i evitar que els obligats tributaris s’hagin de desplaçar al departament de Tributs. Es preveu que el nou sistema ja pugui estar totalment operatiu la setmana vinent.

L’any passat, un 26% de les persones van fer la declaració de l’IRPF a través d’Internet, una tendència que sembla que enguany es podrà incrementar, ja que de les 636 declaracions que s’han fet en els primers vint-i-quatre dies, un 32% s’han fet en línia. A més, enguany els obligats tributaris estan sent més previsors, ja que l’any passat, durant tot l’abril, només es van fer 530 declaracions.

La previsió del Govern és rebre enguany 13.700 declaracions de l’IRPF, 300 més que l’any passat, entre les quals 5.300 donaran com a resultat un ingrés per al Govern, 4.600 un resultat a retornar i 3.800 un resultat amb quota zero. L’increment en el nombre de declaracions respecte a la campanya passada s’atribueix a la millora de l’economia, que ja es va començar a notar durant el 2016. El ministre de Finances, Jordi Cinca, espera que la millora de l’activitat encara es noti més durant la declaració de l’IRPF del 2017.

Així, s’espera una recaptació “similar o una mica per sobre” de la de l’any passat, tal com ha indicat el ministre Jordi Cinca, que ha recordat que en el conjunt de l’impost es van ingressar gairebé 24 milions d’euros, tot i que 4 milions eren en concepte de l’impost d’activitats econòmiques, ja existent abans del nou impost.

El ministre també ha indicat que l’objectiu és que amb el temps les retencions es vagin ajustant a la realitat dels obligats tributaris, però la regularització final continuarà existint, tenint en compte que és molt complicat ajustar totes les rendes que vagin més enllà dels salaris. Amb tot, el percentatge d’acceptació de les propostes que es fan des del departament de Tributs és elevat. L’any passat, de les 6.600 persones que van visualitzar la proposta, més del 50% la van acceptar.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada