Dins el marc de reunions per acabar de perfilar la llei de transferències, aquest dilluns el Govern aportarà als comuns diverses simulacions per veure quin seria l’increment de les transferències als comuns si es fa en base als ingressos o en funció del PIB. Tal com ha afirmat el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, els comuns s’han compromès a analitzar aquestes propostes per poder tancar la fórmula de l’increment de les transferències. D’altra banda, també se seguirà treballant en el repartiment d’aquests diners, mantenint vells conceptes com la població i el territori i introduint-ne de nous com el compliment normatiu respecte la sostenibilitat o el volum de carreteres secundàries. Tot i la recerca de l’equilibri entre les diferents particularitats de cada parròquia, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, creu que “el final si tots reivindiquem el que volem no ens en sortirem”.

En la propera reunió sobre la llei de transferències, el Govern aportarà als comuns diferents simulacions perquè puguin veure quin seria l’increment o decreixement de les transferències als comuns si aquesta variació depèn del PIB o dels ingressos generals. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha destacat, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, que tots els comuns estan d’acord que la base actual sigui de 55 milions d’euros, però “encara no hem tancat un acord sobre la fórmula de l’increment”. Torres ha assegurat que els comuns s’han compromès a analitzar les propostes del Govern per veure si els interessa més basar-se en el PIB o en els ingressos.

Respecte el repartiment dels 55 milions d’euros, Torres ha recalcat que “hem d’intentar mantenir-nos al màxim en la proposta que hi ha perquè si cadascú defensa la seva parròquia no arribarem a un acord”. El cònsol major d’Encamp ha confirmat que amb el repartiment de la nova proposta, que manté vells paràmetres com la població i el territori i n’incorpora de nous com el compliment normatiu de la sostenibilitat i el volum de carreteres secundàries, “més o menys tots cobrarem el mateix que actualment, fet que dona tranquil·litat als comuns”.

El conseller general de Canillo, Josep Mandicó, ha afegit que les reunions per parlar de la llei de transferències han de servir per aconseguir els màxims acords sòlids possibles. “Si hi ha un acord entre els comuns i el Govern i després s’incorporen els grups parlamentaris intentant buscar una entesa entre tots no té sentit que quan la llei arribi al Consell General estigui plena d’esmenes. Potser llavors no val la pena la feina que estem fent”, ha conclòs.

Les bicicletes elèctriques, a l’espera de l’aprovació del Govern

Un altre dels temes que s’han tractat a la reunió de cònsols ha estat el nou sistema de bicicletes elèctriques. Els comuns ja han aprovat els diferents punts de recollida i recàrrega de les bicicletes de totes les parròquies. La implantació d’aquest servei ara està a l’espera de la confirmació del Govern i podria estar enllestit aquest proper estiu.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada