El Govern ha acordat una modificació de la llei de l’Impost General Indirecte (IGI) que introdueix un règim especial per regular les transmissions de béns usats.

La mesura està orientada a evitar la sobretaxació derivada d’aplicar sobre aquests productes el règim general. Aquest fenomen es produeix quan un empresari que es dedica a la compra venda de béns usats adquireix d’un particular un bé moble. En el moment de tornar-lo a vendre el règim general de l’impost indirecte obliga a repercutir el tribut, encarint de forma notable el seu preu final. Aquesta situació no es produeix en el cas dels béns adquirits a un empresari, ja que el comprador té dret a deduir l’IGI suportat.

Per tal de corregir aquesta situació, el consell de ministres ha aprovat presentar al Consell General un projecte de llei de modificació de la Llei de l’IGI que crea un règim especial de Béns Usats, que permet a l’empresari repercutir l’impost només sobre l’import de la seva comissió. Per facilitar la gestió i el control, el projecte de llei determina de manera objectiva aquesta comissió fixant-la en el 10 per cent del preu total de l’operació.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha assenyalat que malgrat que el Govern tingui previst realitzar una revisió de diversos aspectes de la Llei de l’IGI en vistes a la tardor, calia fer front al que ha qualificat d’una “anomalia” que genera “un perjudici a un sector molt afectat per la crisi”. Cinca ha expressat igualment el desig que s’acordi una tramitació parlamentària abreujada per possibilitar que el text pugui ser sotmès al ple el més ràpid possible.

Així mateix, el consell de ministres ha aprovat, a proposta del ministre de Finances i Funció Pública, el reglament que regula les obligacions de facturació.El reglament desenvolupa el deure d’expedició i lliurament de factura, una necessitat per l’evolució produïda en les pràctiques empresarials i el procés de reforma fiscal iniciat amb la introducció de nous impostos directes indirectes. També estableix els casos en què l’expedició de factura és obligatòria per a tots els empresaris i professionals, així com quan les factures han de ser completes i quan poden ser simplificades i documents substitutius.

La normativa també en compte la forma i mitjà per a l’expedició de factures i equipara en el tractament les que són de suport paper i les de format electrònic.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha mostrat la seva satisfacció per la col·laboració dels col·lectius d’economistes i comptables i la Cambra de Comerç. Indústria i Serveis en l’elaboració del reglament.

(Foto: SFG)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada