El Govern ha presentat aquest dimarts al Consell General el projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum, una mesura destinada a reduir el diferencial del preu del tabac. L’increment de la taxa se situaria en el 10 per cent i s’aplicaria a les cigarretes de tabac ros i negre i el tabac ros destinat a la fabricació. També augmentaria un 30 per cent la pressió fiscal sobre la picadura de tabac amb l’objectiu d’aproximar-la als drets de duana del tabac destinat a la fabricació.

El Govern proposa el manteniment dels preu dels cigars i el tabac negre per a la fabricació, a causa de l’estancament d’aquest sector del mercat i la reducció de la fiscalitat del tabac de pipa d’aigua, ja que el darrer increment de les taxes sobre el consum va comportar una pèrdua de competitivitat d’aquest producte.

Prenent com a referència les tres principals marques de cigarretes del mercat, l’impost passa dels 0,95 euros per paquet als 1,04 euros, mentre que el diferencial de preus amb Espanya se situaria en els 1,26 euros per paquet.

L’exposició de motius del projecte de llei manifesta la “clara voluntat” del Govern de “mantenir estables els diferencials de preus amb els països veïns en relació amb els preus del tabac” i especifica que un increment de les càrregues impositives “incideixen directament sobre el preu” del producte.

El Consell General va aprovar el 2012 a proposta del Govern dos increments de les taxes sobre el tabac el març i el juliol amb l’objectiu de reduir el diferencial de preus amb França i Espanya però mantenint l’atractiu comercial.

El Govern ha sol·licitat a sindicatura la tramitació pel procediment d’extrema urgència i necessitat del projecte de llei perquè pugui ser votat al Consell General dijous vinent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada