El ministre en funcions d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el president Comissió d’Accessibilitat, Albert Llovera, han presentat aquest matí el Manual de bones pràctiques en accessibilitat universal, editat sota el títol “Tots sense límits”, L’objectiu del Manual, que es va presentar ahir davant del Consell Nacional de la Discapacitat (CONADIS), és donar recomanacions i d’impulsar les bones pràctiques en accessibilitat funcional per atendre a totes les diversitats funcionals.

Tal com ha explicat Jordi Torres, el Manual, dóna recomanacions per atendre totes les diversitats funcionals, ofereix unes directrius per fer els espais accessibles i utilitzables per a tothom, preveu les segregacions i introdueix el concepte d’accessibilitat universal i els principis del disseny universal per projectar i crear els espais de forma adequada. Torres i Llovera han coincidit en què el Manual esdevé un instrument per a formar a tota la població i, principalment, als professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i de la construcció.

El Manual defineix els graus d’accessibilitat dels espais (grau adaptat i grau practicable) així com la seva incidència a les llars, blocs de pisos, hotels, grans superfícies, petits comerços, restaurants, oficines, consultes mèdiques, centres educatius i estacions de servei.

Pel que fa a la difusió, es distribuiran 15.000 exemplars impresos per tot el país. El Manuel també està editat en Braille, a disposició en diferents punts de lectura. També es podrà descarregar en format digital al web www.accessibilitat.ad. Es preveu fer una campanya de difusió a través de les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada