El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la directora general d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, han presentat a la premsa, aquest dilluns, les línies generals de l’avantprojecte de llei d’educació que s’està acabant de tancar en reunions amb el sindicat i amb tot el personal del cos d’Educació.

Tal com ha informat el ministre, la futura llei regularà per primera vegada les especificitats del Cos docent, que és l’únic cos especial que encara no disposa d’una llei específica. No obstant això, hi ha una part important de la llei que es basa i es igual que la llei de la Funció Pública, i per aquest motiu s’ha posposat la finalització d’aquest text a l’entrada a tràmit del projecte de llei de Funció Pública.

El ministre ha indicat que la futura llei d’educació millorarà les condicions dels membres del cos d’educació, i ha clarificat alguns dels punts que han generat neguits.

D’una banda, ha indicat que el text donarà més estabilitat al personal del cos ja que estableix que l’assignació a un centre educatiu serà com a mínim per a quatre anys, mentre que actualment la direcció gestiona les places intentant garantir la màxima estabilitat, però no hi ha cap obligació legal de fer-ho. Així, només es podrà traslladar el personal en cas que hi hagi un motiu justificat, com per exemple el tancament d’una aula.

Pel que fa a les vacances dels membres del cos, el ministre ha indicat que actualment no estan regulades per llei, però que responent a la demanda del sindicat, s’inclourà al projecte de llei. Actualment s’està estudiant quina és la manera en què s’han de regular, però sempre amb la voluntat de no canviar els períodes de descans que finalment acaben gaudint.

D’altra banda, pel que fa als interins, la futura llei té com a objectiu donar encara més transparència als processos existents per a la selecció d’interins. Així, les borses d’interins, que ja existeixen actualment, passaran a ser una obligació legal, i això comportarà també la creació d’una plataforma telemàtica a través de la qual tots els treballadors puguin consultar en quina posició es troben i la puntuació que tenen.

També en relació amb la situació dels interins, el projecte de llei preveurà excepcions en quant a l’exclusivitat laboral. El ministre ha assenyalat que hi ha una part de treballadors interins que cobreixen baixes de molt curta durada perquè la casuística del cos d’educació fa que es cobreixin les baixes des del primer dia. Per aquest motiu es considera que no es pot demanar als interins de curta durada que no compatibilitzin amb altres feines.

Finalment, pel que fa a les demandes que s’han recollit en les diferents reunions amb les taules sectorials de treball, i que també s’ha fet arribar des del sindicat, s’està estudiant la possibilitat d’afavorir unes condicions de jubilació diferents per al cos d’educació. Així, el ministre ha assenyalat que s’estan avaluant els diferents escenaris possibles segons la seva viabilitat econòmica per tal de poder concedir condicions específiques per a aquest cos.

El ministre ha explicat que durant el mes d’abril s’acabaran les reunions amb els claustres, per tal de poder arribar a explicar el text que s’està treballant als prop de 900 membres del cos. Així, la voluntat és entrar el projecte de llei a tràmit parlamentari i que es pugui aprovar durant aquesta legislatura.

14 comentaris

  1. E los que de verdad trabajan.????? Anda ya

  2. Aixo es discriminar a la ciudadanía…Hi han feines molt mes fisiques i amb condicions climatologiques molt mes dures

  3. Els que tenen feines com la construcció, etc, si que haurien de jubilarse abans dels 65, i de pas també deixa lloc a poguer trebaillar la gent jove, però de la ensenyança, que cada dos per tres tenen ponts, i vacances, no és normal.,alucinan cada dia més!!!!

  4. Per flipar i la gent que esta a les obres que?hi ha treballs molt més sacrificats que requereixen una jubilació anticipada pero aqui es tracta de xupa del pot no?no teniu vergonya sou lo pitjor amb totes les vostred lleis de merda i normes anem a pendre pel c….

  5. A ver quien me aguanta a mi hasta los 65 vendiendo en las obras !!! Jajaja

  6. Els demés a “pringar” !! Hi han feinas molt mes sacrificades amb molt mes esforç fisic i amb dret nomes a 30 dies anuals de vacances , pero aixo rai!!

  7. Y el resto Trabajamos para que ellos se jubilen?

  8. Em sembla MOLT be. PERÒ NO ENTENC PERQUÈ LA RESTA DE LA POBLACIÓ NO PODRÍA TAMBÉ… ¿?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada