El Govern obrirà dos nous Centres d’Atenció Primària a la Massana i Sant Julià de Lòria

El Govern ha aprovat avui la convocatòria de dos concursos públics de selecció d’un professional de l’arquitectura per la redacció dels projectes i direcció de les obres de condicionament de dos Centres d’Atenció Primària, un a la Massana i un altre a Sant Julià de Lòria.

 Tots dos concursos permeten la recepció d’ofertes fins el pròxim 14 d’octubre. Els concursos de mèrits oberts als professionals de l’arquitectura hauran de permetre la concreció dels locals que acolliran les noves instal·lacions d’atenció primària a les parròquies de la Massana i Sant Julià de Lòria.

En el cas de la Massana, es tracta del condicionament del local que el Comú d’aquesta parròquia ha posat a disposició del ministeri de Salut i Benestar, d’uns 220 m2, i segons el programa establert pel SAAS amb un cost màxim d’uns 280.000 euros. El local es trobarà ubicat a l’Avinguda Sant Antoni, 33, al nou edifici que el Comú massanenc està habilitant per a diferents usos.

El nou CAP de Sant Julià de Lòria estarà ubicat a la planta -1 de l’edifici propietat del Govern antigament conegut com a Hotel Glòria, ubicat a la Plaça Major de Sant Julià. La superfície d’aquesta nova infraestructura serà igualment d’uns 220 m2 i el cost màxim que hauran de tenir en compte els arquitectes que concursin és de 280.000 euros.

Aquestes accions s’emmarquen en el desplegament de la reforma del sistema de salut i protecció social, orientades a potenciar i millorar les estructures d’atenció sociosanitària de proximitat, impulsada pel ministeri de Salut i Benestar. De fet, aquests dos nous saps se sumaran al que recentment ha estat licitat, el d’Andorra la Vella, que després d’adjudicar al juny els treballs d’arquitectura es troba en fase de concurs públic per executar els treballs, amb un termini de presentació d’ofertes fins el 2 d’octubre.