hospitalEl  Govern ha decidit obrir un expedient al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per tal d’esclarir l’existència d’una responsabilitat civil derivada de les possibles irregularitats detectades en l’informe del Tribunal de Comptes referent a l’exercici 2014. D’altra banda, en favor de la política de transparència i davant dels dubtes generats per alguns dels informes tècnics encomanats els darrers mesos, l’Executiu ha decidit traslladar tota la documentació sobre aquests fets al Ministeri Fiscal.

El Govern ha analitzat aquest matí l’informe encarregat pel SAAS a un expert jurídic extern per definir el caràcter de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. Aquest informe conclou que les esmentades irregularitats no són constitutives de delicte i que es queden en l’àmbit administratiu. Amb tot, l’Executiu –més enllà d’obrir l’expedient en l’àmbit administratiu- ha decidit donar trasllat de la qüestió a la fiscalia, vist que el primer informe tècnic encarregat pel SAAS i elaborat l’estiu passat sí que va detectar indicis d’il·lícit penal en les irregularitats.

Precisament arran d’aquell primer informe el Gabinet Jurídic del Govern –en ser sol·licitat per l’Executiu sobre els passos a seguir- va emetre una nota en què es qüestionava el caràcter d’il·lícit penal de les irregularitats. Va ser aquesta disparitat d’opinions la que va motivar que el SAAS encarregués l’informe extern que el Govern ha analitzat avui.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada