El  Govern ha traslladat a la Policia l’informe del Cos de Banders arran de la intervenció al Parc de Naturlandia quan un ós es va escapar del seu tancat i va ser abatut per un treballador. Així mateix, s’ha obert un expedient administratiu al parc i s’han traslladat les mesures necessàries per poder reobrir el parc.

Després que el passat dimecres un ós del parc d’animals de Naturlandia sortís del seu tancat i fos abatut per un treballador, el Cos de Banders s’ha personat al parc tots els dies per analitzar la situació i recollir la informació necessària. Amb la informació recollida i la necròpsia realitzada, el Cos de Banders ha elaborat un informe que ha tramès a la Policia en estimar que els fets podrien infringir el Codi Penal.

A banda de l’informe del Cos de Banders, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha elaborat també un informe valorant les condicions de seguretat i protecció del parc i ha obert un expedient administratiu per determinar les infraccions que s’hagin pogut cometre.

L’informe determina que els animals han anat descalçant els daus de formigó que han d’aguantar els pals de suport de la barrera elèctrica i per tant no es té constància de si la barrera funcionava en tot moment. A més, considera que hi ha una manca de manteniment que anul·la l’efecte persuasiu que hauria de tenir la primera barrera elèctrica i assenyala un incompliment pel que fa a les comprovacions de l’estat dels tancats que s’hauria d’haver fet.

En l’informe es detallen a més, les mesures que haurà de complir el nucli zoològic abans de reobrir al públic.

Així, el parc haurà de disposar d’un certificat de seguretat industrial que certifiqui el correcte funcionament del sistema de barreres elèctriques i de les alarmes de seguretat del parc. A més, s’hauran de reacondicionar els espais entre els daus de formigó que sostenen els pilar de la instal·lació elèctrica, mitjançant el formigonat, i a les zones no afectades caldrà presentar un pla d’execució dels treballs entre la resta de pilars.

Per reobrir el parc, també s’exigeix un certificat de resistència de la malla de triple torsió, així com del cable i els anclatges, conforme pot suportar 1.000 quilograms, i un altre certificat conforme els arbres i les branques de dins del tancat o pròxims estan en bones condicions per evitar qualsevol caiguda sobre les tanques elèctriques o la malla de triple torsió.

Finalment indica que s’haurà de realitzar la retirada de les ovelles fora del parc i lluny de la tanca a efectes d’evitar tot allò que pugui esverar els animals.

En l’informe s’estableix també que fins que no es compleixin les condicions demanades caldrà mantenir una vigilància continua dels animals, dels tancats i del terra.

El Govern ha informat aquest mateix dilluns als cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila i Julià Call, de l’obertura de l’expedient i de les mesures a efectuar.

8 comentaris

  1. Lo millor es retornar els animals al seu habitat lliures! Que el tanquin el parc!

    1. A Naturlandia s’estan fent les coses tan malament que és qüestió de temps que hi hagi alguna desgràcia personal…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada