espotEl Consell de Ministres ha aprovat la convocatòria del procés de selecció de tres saigs mitjançant un concurs oposició. Els saigs seran professionals de dret amb funció pública i autoritat per procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials o administratives i dels actes administratius. La dotació d’aquests saigs deriva del paquet legislatiu presentat l’abril de l’any passat pel ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, destinat a desbloquejar l’execució de les sentències judicials i els actes administratius.

Aquesta reforma també incloïa, a part de la creació de la figura del saig, la modificació del Codi de l’Administració, per permetre a l’Administració general i als comuns l’autotutela executiva, i la llei de l’embargament, que regula un procediment detallat de l’embargament i l’alienació dels béns embargats, que s’aplicarà al saig, a les administracions que executin i als òrgans jurisdiccionals.

En el cas del concurs de selecció de tres saigs aprovat avui, les candidatures es podran presentar fins el proper dia 24 d’abril. El plec de bases aprovat avui recull la composició del tribunal de selecció, la ponderació dels criteris i proves valorats en les fases de concurs i d’oposició, respectivament, el temari, la formació que han de seguir els candidats.

Pel que fa a les dates, s’ha fixat els dies 26 i 27 de maig per a les proves de la fase d’oposició i la setmana següent per a la prova psicotècnica, tot i que el plec de bases estableix que es puguin modificar les dates en funció del nombre de candidats.

El tribunal de selecció estarà integrat pel ministre encarregat de la justícia, el president del Consell Superior de la Justícia, el president del Tribunal Superior de Justícia, el president de la Batllia i dos juristes de reconeguda capacitació i experiència designats pel Govern.

1 comentari

  1. Ja en tenim 3 mes de ….. no he dit res, xuclan de la padrina i fent favors i llepanla a alguns….. aixi anem de bé (bé bé guaita tu com els corders……)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada