El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat que es podria fer una modificació amb caràcter permanent en relació al lloguer de locals comercials. Cinca ha explicat que després de la reunió d’aquest dimarts amb els representants dels comerciants, aquests es reuniran amb els ministres implicats, el d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el de Justícia i Interior, Xavier Espot, per analitzar la qüestió, i que si es veu necessari es tornarà a modificar la llei que estableix el preavís necessari abans de deixar un lloguer.

En la reunió d’aquest dimarts els comerciants van exposar el problema que els suposa l’ampliació d’aquest termini de preavís, i el fet que aquesta pot ser una mesura ‘desincentivadora’ per a la creació de nous negocis. Així, Cinca ha considera que van fer ‘un plantejament molt correcte’, i els va trametre ‘la sensibilitat del Govern respecte d’aquests arguments’. Per aquest motiu els ha emplaçat a reunir-se amb Espot i Alcobé, ‘i s’hi reuniran properament’, i a tractar la qüestió en profunditat.

Cinca ha assegurat que si de la reunió se’n desprèn que cal una modificació, el Govern ho farà. Ha indicat, a més, que aquest podria no ser un canvi transitori com s’havia fet fins ara, sinó que ‘possiblement el que toca, vista l’evolució que ha seguit el mercat, és redefinir nous paràmetres ja fixos pel que fa a la relació entre propietari i llogater en els locals comercials’.

D’altra banda, durant la reunió els comerciants també van demanar un tracte similar al que es donarà a les estacions d’esquí amb un IGI reduït per als forfets. El ministre ha assegurat que té en compte les demandes dels comerciants, i que van acordar posar en comú les dades que ells tenen perquè ‘és obligació de l’Estat fer un seguiment continu de l’impacte de l’impost’. De moment, però, considera que a l’IGI del comerç encara li falta ‘més temps d’estabilització, perquè només portem un exercici, i a més molt afectat per les deduccions dels estocs’.

Cinca ha aclarit que tot i que la mesura transitòria establerta al pressupost mitjançant una esmena de DA, fixa un percentatge de l’1%, aquesta no serà la xifra final. La mesura transitòria vol compensar el fet que durant la primera part de la temporada d’esquí les estacions han tributat al 4,5%, i per tant si l’altra meitat de la temporada ho fan a l’1%, la quantitat final quedarà al voltant del 2,5% del total.

Així, amb la propera modificació de l’IGI que el Govern preveu entrar en les properes setmanes, s’establirà un nou tipus per al transport per cable que quedarà fixat al 2,5%, i que les estacions ja podran aplicar la temporada vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada