jordi-morenoEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat aquest dimecres el nomenament de Jordi Moreno com a nou director del Cos de Policia. El relleu també inclou el nomenament de dos nous directors adjunts, Jordi Torres i Bruno Lasne, mentre que es mantenen els altres dos, Miquel Àngel Barbolla i Maribel Lafoz. D’aquesta manera, passen ha haver-hi un total de quatre direccions adjuntes: Jordi Torres a l’àrea de Policia Criminal, Bruno Lasne a l’àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, Maribel Lafoz al capdavant de l’àrea Tècnica i la Unitat de Fronteres i Estrangeria, i Miquel Àngel Barbolla com a encarregat de l’àrea d’Administració i Recursos Humans. Espot ha destacat la llarga trajectòria al Cos de Policia dels nomenats, i ha afegit que s’ha actuat amb ‘convicció, celeritat i transparència’ i amb la intenció que tot el procés serveixi ‘per demostrar l’honorabilitat i la bona feina feta per l’anterior direcció’.

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat aquest dimecres la configuració de la nova cúpula de la Policia després del cessament del director i un dels directors adjunts per l’afer de les suposades escoltes il·legals. El ministre ha indicat que l’opció de buscar persones externes al Cos de Policia no s’ha plantejat en aquesta ocasió, i que no s’ha proposat a ningú més ja que els nomenats van acceptar l’oferiment. Espot, a més, ha assegurat que se sent igual d’identificat amb aquesta nova direcció que amb l’anterior, i més si es té en compte que la meitat en continua formant part.

Espot ha justificat la creació d’una nova direcció adjunta per l’evolució de les necessitats del Cos de Policia i per la conveniència que totes quatre direccions estiguin en igualtat. A més, s’ha cregut oportú posar un director adjunt al capdavant de qüestions administratives, pressupostàries i de recursos humans perquè ocupen molt temps i requereixen molta cura i atenció.

Pel que fa als nous nomenaments, Espot ha destacat que totes les persones són com a mínim oficials de Policia i amb una ‘experiència dilatadíssima’ al Cos. El nou director, Jordi Moreno, era fins ara cap de la Unitat de Fronteres i Estrangeria, amb una experiència pluridisciplinari i amb ‘una gran capacitat de lideratge i empatia’. El nou director adjunt de l’àrea de Policia Criminal, Jordi Torres, era fins ara el cap de la Unitat de Patrulles, mentre que el nou director adjunt de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, Bruno Lasne, era fins ara el cap de la Unitat Especial d’Intervenció.

D’altra banda, el ministre ha negat que cap dels dos directors adjunts provinents de l’anterior direcció hagi posat el càrrec a la seva disposició, i ha afegit que el canvi d’àrea de Maribel Lafoz s’ha fet per desig d’ella. Igualment, també ha negat que el director adjunt cessat, Pere Gispert, o el responsable d’Afers Interns i també inculpat en el cas, Ramon Sancho, li hagin expressat la voluntat de jubilar-se.

El ministre ha assegurat que la nova direcció donarà continuïtat a les línies estratègiques marcades pel Ministeri, tot i que hi haurà d’haver alguns retocs en relació a la mobilitat del personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada