El Consell de Ministres ha nomenat en la sessió celebrada aquest dimecres cinc secretaris d’Estat adscrits al mateix cap de Govern i als ministeris de Salut, Benestar i Ocupació; de Turisme i Comerç; i d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions.

Pel que fa a Funció Pública, àrea assumida pel cap de Govern, repeteix com a secretari d’Estat Joan Blasi, que exerceix les seves funcions des del març del 2013.

En el nou ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Antoni Rodríguez, que va dirigir el Departament de Sistemes de la Informació la passada legislatura, ocuparà la secretaria d’Estat d’Administració Pública.

El ministeri de Salut, Benestar i Ocupació disposarà de dues secretaris d’Estat. La secretaria d’Estat d’Ocupació serà encapçalada per Caterina Juan i la secretaria d’Estat d’Afers Socials que liderarà Ester Fenoll.

Finalment, la fins ara coordinadora del departament d’Economia assumeix la secretaria d’Estat de Turisme i Comerç a proposta del ministre Francesc Camp.

L’organigrama del Govern es completarà en els pròxims dies amb nous nomenaments de secretaris d’Estat.

Joan Blasi, funcionari de 49 anys, va assumir el març del 2013 la secretaria d’Estat de Funció Pública. Diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i amb formacions complementàries en recursos humans i formació financera, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al sector públic. Blasi es va incorporar al Ministeri de Finances el 1990, on va ocupar diverses responsabilitats i va participar en el desenvolupament de diversos aplicatius informàtics. El 1999 va ser nomenat interventor delegat al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), funcions que va desenvolupar fins el 2006. Dos anys després va assumir la Intervenció en el Comú d’Andorra la Vella (2008-2011), retornant el 2012 a Finances, on va tenir delegada la intervenció d’Andorra Telecom.

Joan Antoni Rodríguez (43 anys) ha estat responsable del Departament de Sistemes d’Informació des del gener del 2012. Rodríguez és enginyer superior de telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i, a nivell professional, destaca per la seva experiència a Andorra Telecom, on ha treballat durant 11 anys assumint diferents càrrecs de responsabilitat. A la parapública, Rodríguez havia estat cap de l’àrea de Desenvolupament dins el departament de Sistemes d’Informació, liderant un equip d’unes 35 persones entre personal intern i extern i gestionant un pressupost anual mig entorn de 5,5 milions d’euros. També havia estat cap de l’àrea de Producció dins el departament de Sistemes d’Informació de la mateixa parapública.
Caterina Juan, de 44 anys d’edat, disposa d’una llarga experiència en la gestió de recursos humans. Procedeix del Comú d’Andorra la Vella on ha exercit des de setembre del 2012 com a directora del Departament de Gestió i Desenvolupament de Persones. Prèviament havia estat cap del Departament de Recursos Humans al Comú d’Encamp (2005-2012) i havia exercit com a consultora d’orientació professional i recursos humans en diverses empreses o entitats. Pel que fa a la carrera acadèmica, disposa d’un DEA en Psicologia Social i del Treball (Universitat Paul Valéry a Montpellier III), un Doctorat en Psicologia Social (Universitat Paris 8, Saint Denis) i un Curs Superior de Direcció de Recursos Humans(Deusto-UOC). Actualment cursa un màster en Psicologia Clínica i de la Salut.

Ester Fenoll (47 anys) és llicenciada en Dret, postgrau de Tutela en Persones Adultes per la Universitat de Barcelona i post grau en dret andorrà. Ha estat gerent de la Fundació Privada Tutelar des de l’any 2007, al mateix temps que presidenta i cofundadora de l’Associació d’afectats d’autisme del Principat d’Andorra (Autea). Fenoll també ha desenvolupat la seva activitat en l’àrea social com a vocal de la Federació d’Associacions Andorranes de Discapacitats (FAAD). El 2011 va ser nomenada membre permanent del Consell Assessor de Salut i Benestar, funcions que ha desenvolupat els darrers quatre anys. Ha compaginat l’activitat professional amb la poesia guanyant el concurs de poesia Miquel Martí i Pol (2003), ha estat finalista del concurs de poesia curta de la Universitat Politècnica de Catalunya (2004) i ha guanyat el premi Grandalla (2005). Ha publicat tres llibres de poemes..

Neus Soriano, de 36 anys d’edat, era coordinadora del departament d’Economia des de l’abril del 2013. És llicenciada en dret per ESADE, formació que ha completat amb un màster en dret especialitzat en l’àmbit financer i tributari a la mateixa escola de negocis i un postgrau en dret de l’ordenació territorial i Urbanística de la Universitat Pompeu Fabra. La seva experiència professional es reparteix entre el sector públic i privat. Va exercir com a lletrada en diverses empreses andorranes, abans d’incorporar-se al servei jurídic de la duana el 2005 i posteriorment al gabinet jurídic del Govern. Posterioment, entre febrer del 2007 i octubre del 2011, es va incorporar a Crèdit Andorrà. Soriano ja formava part des del gener del 2012 del gabinet tècnic del ministeri d’Economia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada