El Ministeri de Finances promulgat una ordre ministerial per la qual nomena César Goyache com a nou membre del Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), concloent així la seva conformació.

L’ordre, dictada pel ministre de Finances, Jordi Cinca, ha estat publicada avui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, de conformitat amb l’article 42.1, apartat c) de la Llei 8/2015, del 2 d’abril, de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autónoma de Madrid, Màster en Energia Nuclear per la UAM-CIEMAT i CFA charterholder pel CFA Institute, César Goyache va assessorar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) a Espanya en el disseny i implementació de la SAREB. Goyache ha desenvolupat bona part de la seva carrera en banca d’inversió tant a BBVA, on va treballar en l’estructuració i execució d’operacions de mercats de capitals, com a Crédit Agrícole Corporate & Investment Bank des de Londres i Madrid, essent responsable de titulització i, des del 2008, també a responsable dels actius problemàtics del banc a Espanya i a Portugal. Posteriorment, va continuar prestant els seus serveis en operacions de reestructuració amb la firma de consultoria americana Álvarez & Marsal, posició des de la qual va assessorar al FROB. Aquest darrer any, Goyache ha estat president del Consell d’Administració d’Asentia (antiga filial de la immobiliària Colonial) en representació de la seva firma, Mainspring, durant el procés de reestructuració de la companyia que conclourà les properes setmanes.

Amb aquesta nova incorporació el Consell d’Administració queda conformat per Albert Hinojosa, en qualitat de President de l’organisme, François Lemasson i César Goyache, nomenats per Govern, i Armand Pujal i Charles Cornut nomenats per l’INAF.

L’AREB es constitueix així tal i com disposa la Llei 8/2015 amb l’objectiu de donar solució a la situació de BPA, possibilitant la transmissió d’actius o passius, drets o obligacions a una entitat pont; la venda total o parcial del negoci; o altres instruments de resolució de la Llei, sempre amb l’objectiu de preservar al màxim el valor de la institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada