saur 1

El Govern negocia amb la unió temporal d´empreses Saur Vallnet el pagament de la sanció pel cas de la depuradora d’Anyós. La justícia va dictaminar que l’empresa havia de pagar 1,8 milions d’euros per les deficiències de la infraestructura i Saur Vallnet va abonar 600.000 euros fa un any i mig. Ara es negocia el pagament de la resta.

L’agost del 2007 el Govern va imposar una multa d´1,8 milions d´euros a Saur Vallnet en concepte de perjudicis ocasionats i per les despeses d’auditoria, d´explotació i de reparació derivades de l´abandonament de l’estació depuradora per part d´aquesta unió temporal d´empreses. Després de diversos recursos judicials de l´UTE, el Tribunal Constitucional va confirmar que l´empresa era responsable de les deficiències de la depuradora. El 2013 es va arribar a un acord extrajudicial i l´UTE va pagar 600.000 euros. Ara es negocia el pagament de la resta.

L’UTE va recórrer al Tribunal d´Estrasburg la sentència ja que considera que es va vulnerar el dret fonamental a rebre un judici just. El Tribunal Superior, que va dictar la sentència, tenia entre els magistrats un advocat que havia assessorat el Govern i la cort europea ja va condemnar l´estat el 2012 per manca d´imparcialitat. Malgrat això, el Tribunal Constitucional va demanar que s´executés la sentència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada