El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que l’ambaixada espanyola no ha mantingut reunions específiques amb el Govern per tractar sobre el conflicte a Catalunya. Malgrat la proximitat de Catalunya amb Andorra, Cinca ha indicat que han rebut les notes i els comentaris que el ministeri d’Exteriors espanyol fa arribar a través de les seves ambaixades a tots els països, però que no hi ha hagut cap excepcionalitat en les comunicacions amb el país veí per la situació que es viu a Catalunya.

Cinca ha reiterat que la voluntat del Govern és que el conflicte entre Catalunya i Espanya es resolgui per la via del diàleg i, preguntat sobre una possible declaració unilateral d’independència, ha assegurat que és una qüestió sobre la qual Andorra “no hi té ni hi pot tenir cap incidència”, i que ja ho valoraran si arriba el cas, ja que parlar-ne en aquest moment seria fer especulacions.

D’altra banda, i sobre l’afectació que van tenir els talls de carreteres d’aquest dimarts, Jordi Cinca ha dit que el Govern no n’ha fet una valoració explícita, tot i que ha admès que “és evident” que va afectar els transportistes de mercaderies i de passatgers, així com els visitants i els ciutadans que es volien desplaçar. El ministre ha afegit que “són els danys col·laterals que tenen actuacions d’aquesta naturalesa” i ha tret ferro a la qüestió per tractar-se només d’una sola jornada.

ANA

3 comentaris

  1. Sempre mirant al Sud, ja va sent hora de mirar al Nord i no a una UE que mira al altre costat amb tot el que passa, milers d’ofegats al mediterrani, volen que entri Turquía que no respecte els drets humans, etc….

  2. Si us plau!Començem a buscar un punt de referència millor a l’estat espanyol… Què tal, per exemple, la Repùblica Francesa?? Menys corruptes, menys deshonestos… Ho dic per tota la intrusió sobre el cas BPA on el ministeri d’interior va vulnerar la sobirania andorrana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada