El Govern ha aprovat la modificació del Reglament d’aplicació de la Llei de caça, amb l’objectiu de donar solució a la proliferació dels porcs senglars en diferents terrenys privats, entre altres aspectes. Concretament, es modificarà el capítol sisè, que comporta la regulació de les espècies caçables, i en concret de la població de porcs senglars que causin danys. El Govern ha treballat aquests canvis tenint en compte les aportacions de la Federació Andorrana de Caça i Pesca i de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.

En aquest sentit, el departament de Patrimoni Natural podrà autoritzar, en funció de cada cas, a la persona que comuniqui els danys o a un caçador col·laborador, a efectuar tirs nocturns amb acompanyament o sense per part del personal de l’Administració. D’aquesta manera, se suprimeixen els articles que fan referència a la necessitat de disposar d’una llicència especial de caça nocturna del porc senglar i al sorteig per a les autoritzacions de tirs nocturns.

D’altra banda, es modifica el capítol tercer, que fa referència a les espècies caçables, suprimint el conill d’aquesta llista. En aquest cas, la situació poblacional del conill (Oryctolagus cuniculus) al nostre territori fa inviable qualsevol aprofitament cinegètic.

Finalment, també s’han simplificat les limitacions de captura i de transport per dia i per caçador, que en el nou reglament són d’un exemplar de llebre i de tres exemplars entre les espècies perdiu grisa, perdiu roja i faisà.

El Govern també ha estès aquestes modificacions al reglament de funcionament i gestió dels vedats de caça en l’àmbit de les espècies caçables regulables, en concret de la població de porcs senglars que causin danys.

Paral·lelament, el Govern ha aprovat l’actualització del Reglament d’espècies animals protegides. Un dels principals canvis que inclou el nou text és la referència a les espècies animals protegides segons la classificació dels graus d’amenaça següents: espècie animal extingida, espècie animal en perill d’extinció, espècie animal amenaçada i espècie animal protegida.

D’altra banda, el Govern ha aprovat l’equivalència d’aquests graus d’amenaça d’acords a la nomenclatura internacional en aquesta matèria (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura – UICN), així com l’actualització del conjunt d’espècies que inclou aquest text.

Foto: Josep Xicota

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada