El Govern manté els mateixos preus del transport escolar i bus lliure del curs anterior per al 2020-2021

El cartell de transport escolar en un autobús
El cartell de transport escolar en un autobús. Foto: ARXIU

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, els preus del carnet del transport escolar i del bus lliure per al curs 2020-2021. Davant les mesures excepcionals per l’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV2, el Ministeri ha determinat mantenir les tarifes del curs anterior i habilitarà l’opció de fer tots els tràmits de sol·licitud en línia.

D’aquesta manera, l’abonament del transport escolar –per a alumnes d’ensenyament maternal, primera ensenyança, segona ensenyança (a partir del radi d’un quilòmetre del centre escolar) i batxillerat (de la zona B)– corresponent a les noves sol·licituds i les sol·licituds de renovació entre el 14 de maig i el 1 de juliol del 2020 (data límit per demanar en línia) són de 107,88 € per un viatge i 215,76 € per a dos viatges. El Govern subvenciona el 80,83% del cost real del carnet, d’un import de 1.125,59 € per curs escolar.

Per als beneficiaris de la beca de transport escolar del curs 2019-2020 que l’hagin tornat a sol·licitar per al curs 2020-2021, no han d’avançar l’import del transport escolar.

D’altra banda, l’import de l’abonament del bus lliure –per als alumnes de segona en­senyança i d’ensenyament postobligatori (batxillerat i formació professional)– es fixa en 215,76 €, per a viatges il·limitats, a partir del 14 de maig del 2020 fins al 26 de febrer del 2021. Es destaca que el Govern subvenciona el 49,06% del cost de l’abonament del bus lliure, d’un import de 423,55 € per a dotze mesos.

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior recorda que els abonaments del bus lliure que s’hagin adquirit els cursos anteriors es renovaran automàticament sense haver de tornar a demanar la sol·licitud ni en línia ni presencialment.

Pel que fa al tràmit, aquest es podrà fer totalment en línia a partir de la publicació de les tarifes en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), prevista per dimecres de la setmana vinent. En concret, la petició del carnet es podrà tramitar a l’apartat ‘Transport escolar 20-21’ de la pàgina web  http://www.infoeducacio.ad/. Aquelles famílies que no tinguin possibilitat de fer-ho en línia, podran demanar cita prèvia al Servei de Tràmits de qualsevol parròquia per poder presentar la sol·licitud presencialment.

TOTES LES NOTÍCIES