El Govern ha localitzat aquest divendres al migdia el focus del vessament d’hidrocarbur arribat a la depuradora del Pas de la Casa. Aquest focus ha resultat ser, segons han apuntat les proves d’estanquitat realitzades, el dipòsit de gasoil d’un establiment privat d’aquest nucli de població.

Segons les primeres estimacions, i donat que el dipòsit, d’uns 5.000 litres de capacitat, no estava ple en el moment d’inciar-se el vessament, els tècnics del Govern treballen amb la hipòtesi que s’hagin vessat entre 500 i 1.000 litres d’hidrocarbur.

Els tècnics i inspectors dels departaments de Medi Ambient i del departament d’Indústria es van desplaçar ahir dijous per treballar en la localització de la font del vessament, mentre que els Bombers van col·laborar amb la col·locació de material absorbent a la depuradora del Pas de la Casa amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del vessament.

El Govern ha mantingut informada la prefectura de l’Arieja i l’ambaixada francesa al voltant d’aquest fet, d’acord al protocol establert.

El Govern recorda la obligatorietat de realitzar les corresponents proves d’estanquitat als diferents dipòsits d’hidrocarbur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada