apapma

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (APAPMA) ha rebut aquest divendres al migidia de mans de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, l’auditoria del Centre de Tractament de Residus corresponent al 2010, que l’entitat reclamava des de feia temps i que, de fet, l’havia portat als tribunals per poder-la obtenir. Aquest lliurament és el compliment de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia, que ha decretat que l’associació té dret a tenir aquesta documentació. Arran d’aquesta decisió i d’haver rebut l’informe, APAPMA tornarà a ser present a totes les comissions presidides pel Govern que havien abandonat arran d’aquest afer.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha decretat que l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (APAPMA) té dret a rebre l’auditoria duta a terme el 2010 en relació al Centre de Tractament de Residus (CTR), amb dades relatives a la seva explotació. És per aquest motiu que donant compliment a aquesta sentència, aquest divendres al migdia la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha lliurat al president de l’entitat, Carles Iriarte, aquest informe. Iriarte ha mostrat la seva satisfacció per poder haver obtingut aquest document, si bé ha lamentat el fet que hagin hagut de recórrer a la justícia (i haver hagut de destinar-hi uns recursos econòmics) per poder disposar d’aquest document.

El president de l’entitat ha lamentat que el Govern hagués decidit “de manera restrictiva” en aquest afer qui era o no part interessada. De fet, aquest ha estat l’argument, segons ha recordat, per no lliurar-los aquesta auditoria. “El Govern no pot decidir quan pot lliurar i quan no una documentació”, ha dit, afegint que el que ha de fer és “complir el que diu la llei”. Iriarte ha incidit en el fet que la informació referent al CTR ha de ser pública i per tant “tothom hauria de poder conèixer aquestes dades”.

Després d’aquesta decisió judicial i que se’ls hagi lliurat aquest document (que encara no han pogut analitzar) des d’APAPMA han manifestat que tornaran a les comissions en què prenien part i que havien abandonat arran d’aquest afer. Es tracta de reunions presidides per l’Executiu i en les quals, segons remarca Iriarte, eren “els únics” representants de la “societat civil”.

(Text i foto: ANA)

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada