El Govern d’Andorra ha lliurat aquest dijous a través de les vies oficials habituals, una nota verbal al Govern d’Espanya en relació a les resolucions 30 i 31 aprovades i adoptades pel Parlament de Catalunya, en la sessió del passat 6 d’octubre.

El Govern d’Andorra ha lamentat el contingut de les resolucions, entenent que no corresponen a la realitat del Principat respecte als compromisos adquirits amb la comunitat internacional en pro de la transparència i la cooperació en matèria fiscal.

Des del 2009, el Principat d’Andorra intercanvia informació fiscal a demanda a nivell administratiu amb aquells països amb qui té signat un conveni d’intercanvi d’informació (entre els quals Espanya). A més, Andorra implementarà l’intercanvi automàtic d’informació fiscal en l’àmbit de l’OCDE i de la Unió Europea el 2018 amb dades de l’exercici 2017.

D’altra banda, amb la introducció de l’impost sobre la renda de les persones físiques el 2015 Andorra va culminar la instauració d’un sistema fiscal homologable que grava totes les rendes (de persones físiques i jurídiques) seguint els estàndards internacionals, fet que ha permès al Principat signar diversos convenis de doble imposició (entre els quals també Espanya, a banda d’altres països de la Unió Europea com França o Portugal).

Text: Govern d’Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada