El Govern licita obres d’arranjament al riu de Montaup i d’estabilització a la solana d’Andorra la Vella

El Consell de Ministres ha licitat aquest dimecres els treballs d’arranjament dels murs de canalització del riu de Montaup aigües amunt de Canillo, per un import estimatiu de 85.775 euros. El projecte consisteix en el recolzament de la cimentació dels murs de canalització del riu i l’arranjament de la llera en una longitud de 200 metres, malmesos arran de l’episodi de pluja torrencial del juliol del 2010.

Atesa la conveniència d’efectuar aquests treballs abans de finals de l’estiu, durant l’època de mínim cabdal, el Govern ha decidit licitar aquests treballs per concurs públic obert i modalitat urgent. D’aquesta manera, es podran presentar ofertes fins el pròxim 7 de juny, mentre que el termini d’execució previst és de dos mesos.

Així mateix el Govern ha licitat avui la tercera fase dels treballs d’estabilització directa del vessant del Roc dels Corbs a la Solana d’Andorra la Vella i l’obertura d’un concurs públic nacional per dur a terme aquest projecte, amb una estimació base de 214.516 euros.

Els treballs consistiran en la col·locació d’una malla d’acer d’alta resistència i la subjecció de la mateixa a la roca en 860 m2, efectuant l’estabilització directa de les zones amb més possibilitats de donar nous despreniments pel vessant, que presenta blocs de grans dimensions que no poden ser aturats per sistemes de protecció tipus barreres dinàmiques.

Les ofertes es podran presentar fins el pròxim 21 de juny al ministeri d’Economia i Territori. El termini d’execució previst d’aquests treballs és de dos mesos.

Foto: SFG arxiu.

TOTES LES NOTÍCIES