El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres les obres de millora de l’accessibilitat al pont de París, a Andorra la Vella, per un import estimat de 74.833 euros. El termini per presentar ofertes a aquest concurs públic nacional serà fins el pròxim 27 de maig, mentre que el termini d’execució previst és de dos mesos.

Aquest projecte s’emmarca en la voluntat del Govern d’incrementar l’esforç per millorar l’accessibilitat dels espais públics, especialment en benefici del col·lectiu de persones amb discapacitat.

Entre les millores que es realitzaran, es modificarà l’itinerari actual dels vianants per un altre repartit en dos trams per assolir una major seguretat. Aquests passos seran elevats, a nivell de les voreres. A més, es procedirà a l’ampliació de la vorera continua de comunicació entre l’Avinguda Consell d’Europa i l’Avinguda Doctor Mitjavila.

Les obres també contemplen la modificació del disseny de la barana existent, mentre que els perfils tubulars estructurals es mantindran i els barrots verticals intermedis es substituiran per vidre laminat, que aportarà una major qualitat visual als conductors. Finalment, la percepció del pas de vianants elevat es potenciarà amb la instal·lació de làmpades led (Díodes Emissors de Llum) i una nova senyalització vertical.

Les dificultats principals que es troba actualment el Pont de París venen donades per la manca de visibilitat i la dispersió de l’atenció dels conductors per la concentració del pas de vianants i l’encreuament de vehicles en un espai reduït.

A més, els vehicles que s’incorporen al Pont de París des de l’Avinguda del Consell d’Europa pateixen una mala visibilitat atesa la geometria de la corba, que s’afegeix a la de les baranes, que provoquen un “efecte pantalla”. D’altra banda, les dimensions de la vorera esquerra del Pont no s’adapten al flux de vianants que recull i no permeten l’encreuament de dos vianants, la qual cosa obliga en moltes ocasions a ocupar part de la calçada per permetre el pas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada