El Govern licita les obres de construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla comunals

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la licitació de les obres de construcció conjunta del tanatori nacional i les sales de vetlla comunals, que s’ubicaran en un mateix edifici al costat de la capella de la clínica Meritxell a Escaldes-Engordany. La licitació es fa mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària i el termini d’execució de les obres és de 13 mesos.

El Govern i el Comú d’Escaldes-Engordany van signar un conveni de col·laboració el passat 9 d’octubre per desenvolupar el projecte del tanatori nacional (que allotjarà les dependències necessàries per a autòpsies, dipòsit de difunts, tanatopràxia, etc.) i sales de vetlla comunals d’Escaldes-Engordany. En el conveni es va establir que una part de l’obra, els fonaments i la planta soterrània, serà finançada pel Govern, i l’altra part, la planta baixa i la primera, les assumirà el Comú d’Escaldes-Engordany. No obstant això, la contractació del projecte global la du a terme el Govern, i per aquest motiu, avui s’ha aprovat la licitació de les obres de tot el projecte.

El projecte que es desenvoluparà és l’elaborat per l’arquitecte Josep Travé, que va ser el guanyador del concurs d’idees per a la redacció del projecte de construcció amb el projecte “Adéu”.

L’edifici s’ubicarà al costat de la clínica de Meritxell, i segons va explicar l’arquitecte, busca fomentar la intimitat i el respecte per a les famílies.

La superfície total construïda serà de 1.372 m2 i comptarà amb una planta soterrània, on hi haurà el tanatori, una planta baixa, on hi haurà les sales de vetlla comunals, i una planta superior també destinada a sales de vetlla. A més, es preveu crear una petita plaça pública. Cada administració assumirà els costos de construcció i d’explotació dels espais de les seves respectives competències.