casa-rossellEl Govern ha aprovat la licitació mitjançant concurs nacional la segona Fase de la rehabilitació de Casa Rossell. El projecte constructiu, elaborat pel departament de Patrimoni Cultural, preveu intervencions de manteniment preventiu que permeten allargar la vida útil de les diferents unitats patrimonials:

 ·    Casa pairal: es repararan esquerdes i humitats, es substituiran els elements estructurals i superficials de fusta dels balcons i del forjat intermedi i del solàrium, s’efectuarà una reparació general de la coberta del solàrium, es modificarà la instal·lació elèctrica i es restituiran certs arrebossats de façana.
·    Corts i paller: es repararan esquerdes, es substituirà el forjat intermedi del paller, s’efectuarà un tancament amb vidre dels gaials i altres obertures de façana, es realitzarà una instal·lació elèctrica i es restituiran certs arrebossats de façana.
·    Era petita: es repararan esquerdes, es procedirà a la substitució puntual d’elements de fusta al forjat i a la coberta, es repararan les humitats impermeabilitzant la coberta, es procedirà al tractament protector dels elements de fusta i es restituiran certs arrebossats de façana.
·    Pati: es recalçaran el murs perimetrals, es col·locarà una barana i es restituirà el paviment original.

L’any 2013 es va encetar, a les corts i el paller i a la casa del masover, una primera fase d’intervencions destinades a recuperar el conjunt edificat de Casa Rossell amb l’objectiu d’obrir-lo al públic.

Des de que el conjunt immoble de la Casa Rossell, format per sis construccions, es va incorporar al Patrimoni Nacional, les dues úniques intervencions constructives documentades de certa envergadura tenen lloc primer, a la capella i el colomer els anys 2001 i 2002 i, segon, a les corts i el paller, la coberta i part de l’estructura de fusta del qual es restaura l’any 2004.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada