El Govern, a proposta del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha aprovat el concurs d’adjudicació de la concessió de la gestió i manteniment de l’Estació Nacional d’Autobusos (ENA), que està en curs de construcció al nou vial del Prat del Rull.

Aquest projecte, llargament demanat pel sector del transport de viatgers i una necessitat de país, veurà finalment la llum durant l’últim trimestre d’aquest any i es preveu que pugui entrar en funcionament durant el proper mes de desembre. D’acord amb la Llei 4/2015, del 15 de gener, dels transports per carretera, totes les línies internacionals passaran per l’ENA i també formarà part del recorregut de les noves línies de transport nacional regular, actualment en curs de licitació.

El concurs per a la concessió de la gestió i manteniment de l’ENA s’ha previst a nivell nacional i obert a la participació d’empreses del sector de transport públic de viatgers o de gestió d’infraestructures, així com a entitats sense ànim de lucre del sector del transport públic de viatgers.

Les funcions i tasques de l’explotador de la concessió consistiran entre altres en la posada en funcionament i gestió de l’estació (operadors, ocupació de les andanes, etc.); el manteniment de l’edifici, la marquesina, la voravia, les andanes, els locals i les instal·lacions tècniques; la gestió dels serveis annexes (taquilles, màquines de vending, publicitat i altres); la venda de bitllets, la informació als usuaris, etc…

La valoració de les ofertes es realitzarà atenent a la capacitat financera i a la proposta econòmica del concursant, la seva experiència, la proposta tècnica d’explotació de servei i les millores proposades. Es valoraran amb una millor puntuació les ofertes que proposin unes tarifes mes econòmiques per als usuaris.

La durada del contracte de concessió es preveu per 10 anys, prorrogable per 3 períodes de 5 anys consecutius cadascun.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada