torrentadaEl Govern ha aprovat avui la licitació dels treballs d’urgència a les conques dels rius d’Aixirivall i Aubinyà derivats dels aiguats del 21 de juliol.

Des del Ministeri d’Ordenament territorial, des del dia dels aiguats s’han efectuat diverses actuacions d’emergència a les conques dels rius i actualment només manca enllestir els treballs de la part final del riu d’Aubinyà.

Per satisfer la resta d’actuacions d’emergència es van licitar els treballs de redacció del projecte d’urgència a les conques dels dos rius centrant-se en la part urbana dels rius. Es van demanar tres ofertes i l’empresa adjudicatària, Suport EC, SA ja ha presentat el projecte ‘Actuacions d’urgència a les conques dels rius d’Aixirivall i d’Aubinyà derivades dels aiguats del 21-7-2015, que avui ha estat aprovat pel Consell de Ministres.

El Consell de Ministres ha aprovat també la licitació de les obres mitjançant concurs públic nacional amb modalitat de contractació urgent i amb un termini d’execució previst de sis setmanes.

Els treballs projectats inclouen el perfilat del riu d’Aixirivall a l’alçada del pont on va desbordar l’aigua cap a la carretera de la Rabassa, la creació de murs laterals, l’habilitació del marge dret del riu com a camí i el guany de secció del riu a la zona de confluència dels dos rius. A més, es preveu la retirada dels suports de cubells d’escombraries que hi ha al llit major del riu i l’endreça general del tram, així com la reparació de les baranes i la construcció d’un muret d’un particular que s’ha enderrocat per poder retirar les terres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada