El Govern licita els treballs d’arranjaments a la xarxa viària de túnels i de senyalització horitzontal


El  Consell de Ministres, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, ha aprovat aquest dimecres la licitació dels treballs d’arranjaments a la xarxa viària de túnels i els treballs de senyalització horitzontal de la xarxa de carreteres.

Les actuacions previstes en aquestes licitacions no són aïllades, sinó que el Govern destina cada any partides pressupostàries per a tasques de reparació i arranjament de la xarxa de túnels del país, així com per a la senyalització horitzontal de carreteres.

El projecte d’arranjaments a la xarxa viària de túnels preveu tasques de manteniment i millora al Túnel del Pont Pla, al Túnel d’Arcalís i al Túnel de les Dos Valires.

El túnel del Pont Pla s’ha convertit en una de les principals vies de trànsit intern entre els nuclis d’Andorra la Vella i Escaldes – Engordany amb les parròquies altes de la Massana i Ordino.

S’hi fan tasques de manteniment de les instal·lacions i algunes actuacions puntuals, però s’han detectat filtracions per petites esquerdes i altres desperfectes en l’obra civil, pels quals cal aplicar un manteniment correctiu.

També s’han detectat filtracions en el Túnel d’Arcalís que durant els mesos d’hivern provoquen grans estalactites en la clau de la secció del túnel amb possibilitat de causar conseqüències majors als usuaris d’aquesta via.

Pel que fa al túnel de les Dos Valires, s’ha detectat una corrosió prematura de les tapes del muret lateral, amb alta oxidació.

Així, aquests treballs s’han licitat mitjançant concurs nacional amb modalitat ordinària i procediment obert.

D’altra banda, s’ha aprovat la licitació dels treballs de senyalització horitzontal de la xarxa de carreteres del Principat, així com el contracte que defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran les campanyes de senyalització horitzontal a la xarxa de carreteres andorranes fins a final del 2017. Aquests treballs també s’han licitat mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

Foto: Eurogeotecnica