ciclismeEl Govern ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres la licitació de l’elaboració d’un Pla sectorial nacional d’infraestructures verdes. Aquest pla hauria de definir les rutes i itineraris que recorrin tot el país i que permetin circular-hi a peu i/o en bicicleta sense discontinuïtats tant en espais naturals com agrícoles i urbans. El projecte s’integra plenament en les accions 2012-2015 de l’Estratègia nacional del paisatge, aprovada pel Govern l’abril del 2011.

Els objectius de les xarxes d’infraestructures verdes són:

-millorar les oportunitats d’ús social del paisatge, tan sigui per a ús recreatiu, com per una mobilitat sostenible i segregada dels vehicles a motor

-oferir al turisme una altra forma de recórrer i descobrir Andorra a través de vies diferents que les carreteres i contribuir alhora a l’adaptació i a la mitigació del canvi climàtic.

-posar en valor les característiques històriques i culturals, naturals i escèniques dels paisatges naturals, rurals i urbans

-millorar la connectivitat dels espais d’interès natural

-coordinar les actuacions de les administracions en matèria de paisatge.

El pla sectorial obeeix a la necessitat de facilitar la integració i planificació de les infraestructures verdes i ha d’esdevenir una eina de treball útil en vistes a les revisions dels plans d’urbanisme parroquials.  El pla haurà de proposar tant la consolidació dels espais necessaris per aquestes infraestructures, com els projectes necessaris per tal de millorar les connexions on calgui.

L’àmbit de treball és tot el Principat i tots els tipus de paisatges naturals, rurals i urbans o les zones perifèriques. A les zones urbanes caldrà facilitar la mobilitat sostenible de la ciutadania i connectar les infraestructures verdes, aprofitant les infraestructures existents o futures de camins o voreres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada