El Govern ha obert, a proposta del Departament de Sistemes d’Informació (DSI), un concurs públic internacional per a la implementació d’un sistema d’informació on es disposi de forma integrada de tota la informació referent als tributs, ajudes i prestacions socials del Govern. Aquest sistema esdevindrà l’estratègic dipositari de tota la informació sobre el ciutadà i interna de l’administració central i suportarà en el futur altres aspectes com el de la comptabilitat pública. Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director del Departament de Sistemes d’Informació, Antoni Rodríguez.

Alcobé ha explicat que aquesta licitació és un pas fonamental per a l’e-administració i permetrà “la sostenibilitat a llarg termini d’una plataforma tecnològica” que estigui en tot moment “al servei de l’usuari”. Per la seva part, Rodríguez ha clarificat que la primera fase d’aquest projecte tindrà un període d’execució d’uns 20 mesos, tot i que hi haurà fites parcials que permetran anar implementant les millores progressivament.

Actualment, els sistemes d’informació de què disposa el DSI amb informació sobre els tributs, ajudes i prestacions socials no permeten una visió complerta i centralitzada, la qual cosa el Govern considera clau per tal de posar a disposició de l’administració una visió única. A més, el desenvolupament ple de l’impost de societats i activitats econòmiques també es farà en base a aquest sistema integrat.

El Govern ha decidit que el concurs sigui internacional vista la complexitat i magnitud del projecte, al mateix temps que es vol assegurar la màxima concurrència d’ofertes per a obtenir el màxim d’empreses licitadores amb sistemes avançats i competitius.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada